Kestenčići u čokoladi

kestencici-delicious-wuwu-magazine-1

Za sve one koji ne mogu odoleti kesten pireu, egzotičnom ukusu ruma i kraljici slatkiša – čokoladi, ovo je prava poslastica…

Kestenčići se lako prave i uvek uspevaju bez obzira na to koliki ste majstor u kuhinji. Potrebno vam je 500g kesten pirea, 150g sećera u prahu, 150g margarina ili putera, 2 kašičice ruma i vaš omiljeni mleveni keks. U koliko kupite već gotovu masu kesten pirea koji je zaslađen ili ima dodatka ruma, onda po sopstvenoj želji dodajte količinu sećera i ruma (u tom slučaju, obično je potrebno oko 100g sećera i 1 kašičica ruma).  Za glazuru je potrebno oko 100g čokolade za kuvanje i 50g margarina. Kesten pire umutite sa margarinom. Potom dodajte šećer i dovoljnu količinu mlevenog keksa kako bi se dobila ujednačena masa. Nakon toga dodajte rum i sve zajedno dobro sjedinite. Masa treba da bude dovoljno gusta kako bi se mogle napraviti kuglice.

Formirajte kuglice i ostavite ih na hladnom mestu da se stegnu, potom ih oblikujte u kestenčiće tako što će im jedan kraj ostati obao i širok a drugi suzite u špic.Čokoladu za kuvanje pomešajte sa margarinom i kuvajte dok se ne napravi fil. Jedan deo ili cele kestenčiće umočite u istopljeni fil od čokolade i voila! Uživajte!

kestencici-delicious-wuwu-magazine-2