Hleb koji će vam promeniti život

Hleb-WUWU-Magazin-Delicious (1)

Sa ovako ozbiljnim naslovom za početak moramo nabrojati nekoliko razloga zašto je ovo hleb koji će vam promeniti život.

Pod jedan, pravljenje hleba zahteva puno posuda, brašno na sve strane, testo zalepljeno za činiju, vaše ruke, radnu površinu, haos na sve strane. Ovaj hleb zahteva samo dve činije i jedan pleh.

Pod dva, pravljenje hleba podrazumeva vreme, prvo kvasac mora da proradi, zatim morate hleb malo da mesite, pa da ga ostavite da se podigne, pa onda ponovo mesite, pa opet ostavite da se podigne, potpuna konfuzija. Ovo je hleb koji ćete napraviti bez imalo razmišljanja i muke. Samo pomešate sastojke, ostavite da odstoji preko noći i stavite u rernu ujutru.

Tri, kada pravite hleb morate da mislite koje brašno da upotrebim, koji kvasac, da li suvi, da li mora u vodu ili da ga stavim odmah u brašno, šta prvo da pomešam, šta dalje. Ovaj recept ne sadrži kvasac i svaki sastojak možete zameniti malo većom količinom nekog drugog.

Četiri, ovaj hleb je zapravo dobar za vas. Bez brašna, sa puno semenki, orašastih plodova, integralnih žitarica koje sadrže puno vlakana.

Pet, ovo je najbolji tost hleb koji ste ikada probali. Ubacite krišku u toster, namazite sirom ili puterom i džemom ili ga pojedite samog za sebe na putu do posla. Uživanje zagarantovano.

A sada, da pređemo na stvar. Sastojci za hleb: 135 grama semenki suncokreta, 90 grama lanenog semena, 65 grama lešnika ili oraha, 145 grama ovsenih pahuljica, prstohvat soli, kašika meda, 3 kašike maslinovog ulja, 350 ml vode. U činiji pomešajte sve suve sastojke, (semenke i zrnevlje :). U drugoj činiji pomešajte vodu, ulje i med i zatim dodajte u suve sastojke i dobro izmešajte, dok se svi sastojci ne natope. Ukoliko smesa bude previše gusta da ne možete da je promešate kašikom dodajte nekoliko kašika vode. Prebacite smesu u pleh u kome ćete peći hleb i ostavite da odstoji nekoliko sati. Prelog, smesu za hleb zamesite uveče i ostavite je da odstoji preko noći. Sledećeg dana pecite hleb na 180 stepeni, dvadesetak minuta. Zatim ga izvadite iz pleha i stavite direktno na žicu u rerni u pecite još 30 do 40 minuta. Ostavite hleb da se potpuno ohladi pre nego što ga isečete.

Hleb-WUWU-Magazin-Delicious (2)

Hleb-WUWU-Magazin-Delicious (3)

Hleb-WUWU-Magazin-Delicious -naslovna