Granola bar – čokolada i višnja

U današnjoj Delicious rubrici predstavljamo granola bar ili bonžitu koju možete spremiti kod kuće i poneti je svuda sa sobom kada vam zatreba zdrava užina ili dodatna energija tokom dana.

Granola-bar-WUWU-Magazin-Delicious-1

Potrebno – 2 1/2 šolje ovsenih pahuljica, 1 šolja badema, 1/3 šolje meda, 1/3 šolje žutog šećera, prstohvat soli, 1/4 šolje ulja, kašičica ekstrakta vanile, 2/3 šolje višanja (bez koštica i dobro isceđenih), 1/2 šolje crne čokolade iseckane na kockice.

U šerpici na laganoj vatri pomešajte med, šećer, so i ulje. Promešajte i kuvajte oko 2 minuta dok se žuti šećer ne istopi. Prebacite u činiju, dodajte vanila ekstrakt i ostavite da se dobro ohladi. U secko ubacite 1 šolju ovsenih pahuljica i bademe i iseckajte na krupno. Pomešajte sa ostatkom osvesnih pahuljica, višnjama i čokoladom. Zatim sve dodajte u smesu meda i šećera i dobro promešajte (koristite ruke). Prebacite smesu na pleh obložen sa papirom ža pečenje i dobro rasporedite i oblikujte u pravougaonik ili kvadrat (u zavisnosti od oblika pleha). Pecite na 180 stepeni, 25 minuta. Ostavite da se dobro ohlade a zatim isecite na pravpougaonike, oblika bonžite ili neke druge čokoladice.

Granola-bar-WUWU-Magazin-Delicious-2

Granola-bar-WUWU-Magazin-Delicious-3

Granola-bar-WUWU-Magazin-Delicious-4

Granola-bar-WUWU-Magazin-Delicious-5