Delicious preporuka -Budimpešta

Prošli vikend deo naše redakcije proveo je u Budipmešti i zato vam danas prenosimo neke naše utiske kao i mesta koja morate posetiti. Ukoliko ste zaljubljenik u hranu, vino, kafu mi vam predlažemo nekoliko mesta koja ne smete propustiti.

1. Great Market Hall – gradska pijaca na kojoj možete pronaći tradicionalne mađarske salame i sireve kao i papiku u svim oblicima, od sušene, u prahu, slatke i ljute, u tubi kao pastu za zube, kisele kao turšija. Ne propustite gornji nivo pijace gde obavezno probajte Langos, mađarski fast food, nešto nalik našim mekikama. Testo se služi vruće, sa slatkim ili slanim dodacima, od sira, šunke, piletine, paradajza, nezaobilazne urnebes salate do čokolade, nutele, voća, badema i lešnika. Odličan doručak, ukoliko ste u Budimpeštu došli turistički i planirate obilazak grada.

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-GREAT MARKET HALL 1

http://www.piaconline.hu/new/index.php?pageLang=angol

2. Doručak – simpatično mesto gde možete popiti kafu i pojesti sendvič (preporuka – obavezno probajte kiflice sa urnebes salatom). Izaberite neko od slatkih peciva, voćni jogurt ili izuzetno ukusne salate i sigurno se nećete pokajati – mi smo probali skoro sve. Prijatan i moderan ambijent, prihvatljive cene, ljubazno osoblje i ukusna hrana, šta vam više treba.

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 1

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 2

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 3

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 4

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 5

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 6

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DORUCAK 7

http://www.cserpestejivo.hu/index-en.html

3. Ukoliko vam treba brz i zdrav ručak u centru grada, nadomak Vaci ulice, ne propustite restoran organske hrane Fruccola – divan ambijent, dugački drveni stolovi, a izbor hrane zaista raznovrstan, od supa i salata (možete napraviti svoj miks ili izabrati neku od već pripremljenih), sendviča, sušija, ceđenih sokova i gotovih jela (riba, meso i povrće na razne načine).

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-FRUCCOLLA

https://www.facebook.com/fruccola

4. Duran mini sendviči – ukoiko vam treba nešto brzo, ukusno, hranljivo a u isto vreme i jako zanimljivo, morate svratiti  Duran Szendwics. Mini sendviči od belog ili integralnog hleba, sa dvadesetak različitih namaza. Možete birati od sendviča sa krem sirom, pilećom ili salatom od tunjevine ili jaja, tzatziki ili urnebes salatom (preporuka -bili smo oduševljeni), sa losos ili gamborima, čak i kavijarom.

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-DURAN 4

http://www.duran.hu/

5. Ukoliko ipak želite otmeniji ručak naša preporuka je da svratite do Bock Bistroa. Ovo je jedan od novijih restorana na gastro sceni Budimpešte koji je doživeo veliki uspeh. Uređen u stilu francuskih bistroa sa izuzetno zanimljivim jelovnikom. Neka od jela po kojima je ovaj restoran poznat su “obraz vola na retro način” kao i “veliki Bock Burger”. Probali smo obraz koji je bio izuzetan kao i jagnjetinu koju su nam preporučili kao jelo dana. Dva laganije predjela – lignje punjene rikota sirom i škampi u sosu od belog luka i dezert – torta sa limunom i čokoladom samo su pojačali naše oduševljenje ovim restoranom. Svi ljubitelji zanimljive hrane kao i oni koji se ne libe da probaju nešto novo i drugačije, ovo je mesto koje ne smete propustiti.

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-BOCK BISTRO 1

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-BOCK BISTRO 2

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-BOCK BISTRO 3

http://bockbisztropest.hu/en/

6. Kafa – u Budipešti možete pronaći Starbaks, Costa Coffee ali i neke od kafića koji se nalaze na listi Artisan Coffeeshops u Budimpešti i koje morate posetiti ukoliko ste ljubitelji kafe. Jedan od takvih je i Fekete Coffeeshop. Probajte veliki i jak late kao i kratak i jak kortado. Predahnite u improvizovanoj baštici i uživajte u divnoj kafi. Posetite i Califoria Coffee Company, uređen u stilu američkih kafića, puno prostora i udobnih fotelja, idealno za predah od turizma.

Delicious-preporuka-Budimpesta-WUWU-Magazine-Delicious-FEKETE 6

https://www.facebook.com/feketekv

http://www.californiacoffeeco.net/?lang=en