Čokoladni kolač sa kupinama

čokoladni-kolac-sa kupinama-delicious-wuwu-magazine-1

Vikend je pravo  vreme da se posvetite sebi, ali ne bi bilo loše neki delić tog vremena da izdvojite i za vašu kuhinjicu, kako bi u toku dana imali izvanrednu poslasticu koja će obradovati kako ukućane tako i sebe kada poželite nešto slatko.

Sastojci: 340g brašna, 5g sode bikarbone, 2g morske soli, 1g cimeta, 200ml mleka, 30ml soka od jabuke, 15ml ekstrakta vanile, 45g putera, 100g šećera, 100g smeđeg šećera, 3 jaja, 35g džema od kupina, 30g istopljene tamne čokolade, šolja (225g) suvog grožđa i 110g seckanih oraha.

Priprema: Prvo pomešajte brašno, sodu bikarbonu i so u jednoj posudi, a u drugoj mleko i sok od jabuke. Puter pomešajte sa šećerom. Nakon toga dodajte žumanca dobro umutite pa dodajte i ekstrakt vanile.  Zatim sastavite mešavinu brašna sa mešavinom mleka. Džem pomešajte sa orasima i suvim grožđem i sastavite sa ohlađenom čokoladom. Umutite belanca i sastavite sa prethodno dobijenom mepavinom džema i suvog grožđa. Pecite u podmazanom plehu za kuglof ,posutim brašnom na 350 stepeni C, 55-60 minuta.

Servirajte sa šlagom i kupinama ili kao što je prikazano na fotografiji zagrejte džem od kupina i polako dodajite šećer u prahu dok ne dobijete željenu gustinu i prelijte preko ohlađenog kolača.