Cheesecake

Jedna od sigurno najpoznatijih poslastica jeste i cheesecake, za koji postoje mnogobrojni recepti i različiti načini za pripremu. U današnjem tekstu možete videti jedan od boljih i jednostavnijih. Ono što vam preostaje, jeste da se nakon pripreme ove izvrsne poslastice prepustite uživanju u jedinstvenom ukusu.

 

Sastojci: 300 gr Plazma keksa, 5 kašika mleka, 180 gr margarina

Beli fil: 1 kom Ella sira, 1 krem fix, 1 vanilin šećer, 50 ml. vode, 1 želatin, 500 ml biljne pavlake, 220 gr šećera u prahu

Voćni fil: 450 gr. crvenog voća, 100 ml. vode, 1 želatin, 50 ml. vode za želatin, 4 kašike šećera

Priprema:

1. Voće kuvati sa vodom i šećerom oko 10 minuta. Jedan želatin takođe ostaviti da nabubri  10 minuta u vodi, zatim ga istopiti i dodati u voće koje ste skinuli sa vatre. Ostaviti da se ohladi.

2. Istopiti margarin i umutiti mikserom sa mlevenim plazma keksom i mlekom. Dobijenu smesu  prstima ili valjkom za tu namenu utisnite u okrugli kalup. Ostaviti u frižider da se stegne dok mutite beli fil.

3. Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fix. U tu smesu zatim dodati sir, vanilin šećer  i šećer u prahu. Želatin ostaviti da nabubri 10 minuta, zatim ga zagrejte tek toliko da se istopi. Pomešati ga sa malo bele smese, a zatim dodati u beli fil i još jednom sve izmiksati. Beli fil utisnite u kalup preko plazme. Pazite da se popune ivice sa strane, kako ne bi ostale rupice kada se skine kalup.

4. Kada se crveni fil ohladi, rasporediti ga lagano preko belog fila.

5. Ostaviti u frižideru da odstoji 6 do 8 sati u kalupu. Lagano nožem odvojite kolač od kalupa. Vaš cheesecake je gotov i spreman za posluženje.