Bili smo: Toro Latin Gastro Bar

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (5)

WUWU Magazin se vraća u restorane. Ovog puta posetili smo Toro, novi restoran u Beogradu, koji nudi latinoameričku kuhinju na potpuno nov i zanimljiv način. Svetsi poznat kuvar Ričard Sandoval otvorio je još jedan u nizu svojih restorana. Priča Toro Latin Gastro Bara zasnovana je na izuzetno zanimljivom i modernom enterijeru na Savskom pristaništu, u Beton hali. Veoma svetao prostor, sa pogledom na reku, obećava već pri prvom pogledu. Jelovnik je podeljen u nekoliko celina, a zasnovan je na konceptu malih tanjira. Pred vama je izbor hladnih i toplih predjela, nekoliko glavnih jela, kao i dezerti. Tu su i specijalni kokteli kuće, bazirani na voćnim kombinacijama, sa ili bez  alkohola.

Između ostalog, ono što nas je oduševilo čim smo seli jeste simpatičan konobar, koji je bio predusetljiv da nam pojasni neke stvari iz jelovnika i da nam preporuči piće za početak. Uz piće stigli su i domaći naćosi (tortilja čips), umak od kravljeg sira i pasiranog crnog pasulja – idealan uvod u celu priču. Kasnije smo prešli na hladna predjela, a posle dugog razmišljanja izabrali smo tuna seviće. Komadi sveže tune, avokado, slatki krompir u slatkom sosu od manga pravo su gurmansko osveženje! Ovo predjelo samo nam je otvorilo apetit i pripremilo nas za nastavak ukusne priče.

Ono što nikako ne smete propustiti su hrskavi gambori, savršeno mekani iznutra, a hrskavi spolja, idealno začinjeni. Možda je ovo bilo i nešto najbolje što smo probali i o čemu smo kasnije satima pričali. Kasnije smo prešli na takose sa junetinom u mekanim tortoljama, gvakamole sos i savršeno meso. Od glavnih jela smo izabrali čipotle svinjska rebarca sa roštilja i pomfrit sa parmezanom i uljem tartufa. Savršeno mekana rebarca, sa salsom od ananasa i pomfrit sa parmezanom i začinskim biljem, hrskav, na neki način sočan i perfektno začinjen, idealna je kombinacija za kraj. Međutim, nismo mogli da odemo, a da ne probamo neki od kolača. U ponudi je nekoliko potpuno različitih slatkiša: od čokoladnih do voćnih, hrskavih ili kremastih. Dvoumili smo se između čokoladnog i mohito kolača. Pobedio je mohito i nismo zažalili. Ovo je bio jedan preukusan kolač – puno delova koji, kada ih probate, svi zajedno daju savršeni ukus. Penasti patišpanj, sladoled od ruma, krem sa nanom, žele i kakao hrskave mrvice – savršen spoj! I naravno da se što pre vraćamo na reku da probamo ostale specijalitete i  čokoladni kolač!

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (8)

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (1)

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (2)

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (3)

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (4)

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (6)

Toro-latin-gastro-bar-WUWU-Magazine-Delicious (7)