Belgrade Wine and Dine festival

Belgrade-Wine-and-Dine-Festival-WUWU-Magazin-Delicious

Beogradski  festival  vina i hrane  održaće se 16. i 17. novembra u Mikser House-u. Ova manifestacija održava se sa idejom da  vinsku i „gourmet“  kulturu približi i učini dostupnom široj publici. Na ovogodišnjem festivalu predstaviće se 30 vinarija iz Srbije i regiona,  kao i desetak proizvođača hrane i kuvara poznatih restorana.

Festival  je organizovan po principu radionica na kojima će tokom dva dana učesnici imati prilike da posmatraju i nauče neke od trikova najboljih kuvara regiona. Subota u Mikser Haouse-u je rezervisana za  jela iz sveta i srpska vina, Bangkok u Savamali , spoj sušija iz restorana Go Sushi  i Tamjanike,  a ukoliko volite itelijansku kuhinju nikako ne smete propustiti radionicu „Istine i zablude o italijanskoj kuhinji“ na kojoj će vas Aleksandar Škipić iz restorana La Piazza i Zoran Lapadović iz restorana  Lavina provesti kroz italijansku kuhinju – od sečenja i serviranja pršute i sira do klasičnijih i omiljenih pasta i rižota.

Za sve ljubitelje kafe radionica pod nazivom „Zaljubite se ponovo u jutarnju kafu”  je nešto što nikako ne smeju propustiti. Tim iz dobro poznate beogradkse kafeterije Pržionica predstaviće vam kafe koje volite, ali i one koje još uvek ne poznajete. Fuziju srpske i  istarske kuhinje donose vam jedan od najboljih kuvara Hrvatske, Tom Gretić , zajedno sa Vladom Milentijevićem iz beogradskog restorana , Zaplet. Poslednja,  ali takođe jako zanimljiva radionica je i „Trice i kučine Raše Vlačića”, svima dobro poznatog kuvara restorana  Kumbara  koji obećava neponovljivo gastro iskustvo.

Ukoliko vam je dok ste čitali ovaj tekst pošla voda na usta, pošaljite vašu prijavu što pre jer je broj mesta za radione ograničen na 33. Požurite i vidimo se ovog vikenda u Mikser House-u.